Полезно

Най-доброто лечение за петна е превенцията

Със сигурност, след като сте прекарали няколко часа на Слънце сте забелязали, че по кожата ви се появят червени и досадни изгаряния . Обаче, трябва да знаете, че щетите нанесени от слънцето не свършват до тук.

В по-дълбоките слоеве на кожата радиацията действа на клетъчно ниво, ускорявайки стареенето на кожата.

Това води главно до появата на тъмни петна, както и на бръчките и увисването.

Проблемът е, че тези признаци на фотостареене не се появяват непосредствено след излагане на слънцето. Щетите от прекомерно излагане на слънце се  натрупват с течение на времето и най-накрая се проявяват с тези промени в кожата.

По този начин слънчевите петна  ще се появяват с течение на годините и ще стават по-чести, ако сте се излагали много на слънце или не сте използвали подходяща слънцезащита.

Поради тази причина, най – доброто лечение за петна е като се изградят добри навици при излагане на слънце и прилагане на слънцезащитни продукти, при условие, че ще бъдем на открито.

Също така, не забравяйте, че радиацията на слънцето може да благоприятства мутациите в клетъчната ДНК, което увеличава риска от рак на кожата.

Как да предотвратите появата на петна

Можем да кажем, че слънцезащитните продукти са най-добрият крем против петна . Ето защо е толкова важно да изберете слънцезащитен крем, който да отговаря на нуждите на  типа кожа.

  • Защита от слънцето през деня. Нашите хидратиращи кремове със слънцезащитен фактор, BB Cream  и CC Cream  са перфектни за ежедневна употреба, когато излагането на слънце не е много интензивно.

 От своя страна, компактният грим със слънцезащитен фактор е много полезен, защото може да бъде повторно приложен по всяко време.

  • Широкоспектърна слънчева защита . Ако отидем на плажа, басейна, планината или просто ще прекараме много време на открито, важно е да използваме широкоспектърна фотозащита.

Това означава, че трябва да обхваща UVA, UVB лъчите,  и инфрачервеното лъчение.

В този смисъл всички наши слънцезащитни продукти Sun Expertise  са с широк спектър на действие. Можете да изберете продукта, който най-добре съответства на типа на Вашата кожа, условията, при които ще се излагате на слънце и вашите предпочитания по отношение на формата и структурата.

За много нежна или чувствителна към слънцето кожа препоръчваме нашите слънцезащитни продукти със технологията Blue Light, тъй като те също така предпазват от синя светлина.

Лечение на лицеви дефекти

След като вече са се появили петна по лицето, ние имаме козметични процедури, които ще помогнат за подновяване на кожата и упражняване на депигментиращ ефект, който ще изсветли тези петната, ще намали техния размер и ще изравни тена на кожата.

  • Кажи сбогом на петната с Urban White. Цялата линия Skeyndor Urban White  е специално създадена, за да подобри външния вид на кожата с петна . По-специално, възстановяващият нощен серум има силно избелващо действие, съдържащо висока концентрация на депигментиращи активни съставки.

Освен това, ако искате да увеличите резултатите от домашните грижи с Urban White и DermaPeel Pro, в Skeyndor имаме специфични професионални процедури за премахване на петна.

Така че, не се колебайте да отидете в най -близкия естетически център  и да поискате съвет за най-подходящите процедури за вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *