Извадка от Общи условия за ползване на Crimson.bg.

ДОСТАВКА И ПЛАЩАНЕ

Чл. 18. (1) Основните характеристики на продуктите, предлагани от Доставчика са определени в профила на всеки продукт на сайта на Crimson.bg. 

(2) Цената на продуктите с включени всички данъци се определя от Доставчика в профила на всеки продукт в сайта на Crimson.bg. 

(3) Доставката на поръчан чрез Crimson.bg продукт на територията на София, Пловдив и Варна се извършва от собствен куриер, безплатно за поръчки на стойност над 100 лева. За поръчки на територията на София, Пловдив и Варна на стойност под 100 лева се заплаща такса за доставка в размер на 5 лева.

(4) Доставката на поръчан чрез Crimson.bg продукт за всички останали населени места на територията на България се извършва с куриерска фирма „СПИДИ“ или „ЕКОНТ“ като стойността на транспортните разходи, невключени в цената на продуктите, се определя от куриерската фирма и се заплаща при получаването ѝ на куриера.

(5Начинът на плащане, доставка и изпълнение на договора се определя в настоящите общи условия, както и информацията, предоставена на Ползвателя в сайта на Доставчика. 

(6) Доставчикът посочва преди сключването на договора общата стойност на поръчката за всички съдържащи се в нея продукти. 

Чл. 19. (1)  Ползвателят може да заплати цената на поръчан от Crimson.bg продукт като използва по свой избор един от следните способи:

  • Чрез наложен платеж (Плащане при доставка). При избиране на заплащане чрез наложен платеж цената на доставката и обявената стойност на пратката се заплаща от Ползвателя на куриера.
  • Плащане по банков път. След получаване на заявката за избран продукт, Ползвателя, използва интерфейса на bg, за да предостави банкова сметка и данни за плащане, които да бъдат вписвани в платежното нареждане. При този начин на плащане цялата стойност на поръчката се заплаща авансово по банков път. При получаване на куриера се заплаща само цената на доставката. Сроковете за изработка и доставка започват да текат от получаването на плащането от Доставчика.
  • Плащане чрез кредитна или дебитна карта, посредством платформата на https://www.vivawallet.com/
  • Плащане чрез стоков кредит от TBI Bank. Тази възможност за плащане е налична при избор на поръчки между 100 и 30 000 лв. и при одобрение от финансиращата институция след кандидатстване за кредит чрез натискане на бутон „Купи с TBI Bank” и следване на посочените стъпки.

(2) Ползвателят се съгласява, че Доставчикът има право да приема авансово плащане по банков път за сключените с потребителя договори за покупко-продажба на продукти и тяхната доставка. 

(3) Ползвателят избира самостоятелно дали да заплати на Доставчика цената на продуктите преди или в момента на доставката им в зависимост от двата способа на плащане. 

Чл. 20. (1) Срокът на доставка на стоката и началният момент, от който тече, е определен в тези общи условия и на сайта на Доставчика на Crimson.bg.

(2) Доставчикът се задължава да достави продуктите на Получателя в рамките на 5 работни дни за поръчки на територията на София, Пловдив и Варна.

(3) За всички останали населени места Доставчикът ще предаде продуктите на куриерската фирма до 24 часа от сключване на договора за покупко-продажба.