Полезно

Какво се случва с кожата ви, когато си легнете с грим?

Със сигурност сте били “посъветвани” хиляди пъти, да махнете грима преди да си легнете, но наистина знаете ли защо е толкова важно? Може би няма да забележите щетите веднага, но в дългосрочен план кожата ви може да понесе сериозни последици, които са трудни за решаване. Открийте какво се случва с кожата ви, когато спите с грима и защо винаги настояваме за тази стъпка от ежедневието на грижата за лицето.

Знаете ли кои са циркадианските ритми?

Циркадианските ритми са “биологичният часовник” на организма и регулират нашите физиологични функции. Докато спим, организмът навлиза във фаза на летаргия, почивка; ниска телесна температура, понижава кръвното налягане и намалява секрецията на хормоните. Това е и моментът, в който тялото се възползва от това състояние на почивка, за да поправи “щетите”, които е претърпял през деня. Очевидно, кожата също влиза в този регенеративен процес.

Какво се случва с грима върху кожата докато спиш?

През деня кожата е в режим “щит”: подготвен да се защитава от екологични щети, стрес, замърсяване … През нощта кожата се отпуска и се възползва от възстановяването. Какво се случва тогава, когато заспите с грим? Тъй като кожната  “бариера” е в процес на ремонт: запушени пори, натрупаните мъртви клетки, примеси … Очевидно е, че вие не можете да завършите успешно с нощната си функция на възстановяване и в крайна сметка кожата ви може да пострада видимо с появата на повече бръчки (преждевременно стареене), запушени широки пори, несъвършенства и др.

 

Каква е перфектната грижа?

  1. Първо, използвайте добър почистващ продукт за грим . В момента можете да намерите различни текстури, за да се чувствате по-комфортно: мляко, тоник, измивен гел и т.н. Препоръчваме ви да използвате конкретен продукт за премахване на грим от очите, тъй като той е формулиран със специални съставки, за да се грижи за тази деликатна област.
  2. Второ, почистете с почистващ лосион и след това нанесете тоник или използвайте мицеларна вода, която комбинира двете стъпки в едно. Благодарение на мицелите, химическа структура, която може да привлича като магнит мръсотията и мазнината на кожата и да ги остави в капан вътре, вие ще довършите премахването на грима, който може да е останал с примесите и мъртвите клетки.
  3. Накрая ви препоръчваме да прилагате нощен серум, специално разработен, за да се съчетае с циркадианските ритми и да помогне на кожата да се възстанови. Така че да се събудите с перфектна и лъчезарна кожа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *