Полезно

Отивате ли на почивка до градска дестинация? Защитете кожата си!

Като цяло, обикновено свързваме летните ваканции със слънчеви и плажни дестинации. Истината обаче е, че има много хора, които избират градския туризъм.

Ако и вашият случай е такъв, трябва да знаете, че слънчевата радиация  достига до нас не само на плажа, басейна или планината, но и винаги когато сме навън.

Освен това не трябва да забравяме, че градската среда подлага нашата кожа и на друг вид постоянна агресия – замърсяване .

Въпреки че все още не са така добре известни, ефектите на замърсяването по кожата , ауспуха на колата, газовете, отделяни от индустрии и отопление и охлаждане, наред с други фактори, се отразяват на доброто функциониране на кожата и насърчаване на преждевременно стареене.

Така че, ако планирате да пътувате до градска дестинация и не искате да се връщате от почивка с променена, по-суха и отпусната кожа и с признаци на увреждане от слънцето, това са съветите, които трябва да следвате.

Как да се грижим за кожата в града

  • Не забравяйте защитата от слънцето . Преди да излезете всяка сутрин, не забравяйте да нанесете слънцезащитен крем за лице  на лицето и слънцезащита за тяло  в тези части на тялото, които ще  бъдат изложени на слънце. За пълна защита от слънцето, препоръчваме слънцезащитната линия Skeyndor Blue Light Technology , тъй като предпазва и от синя светлина.

Също така, не забравяйте да нанасяте повторно вашият слънцезащитен крем на всеки два или три часа. Нашата компактна кремообразна пудра и спрей с висока защита SPF50 за тяло се прилагат лесно по всяко време, също така те са много практични за носене в дамската чанта или раница.

  • Оксигенирайте кожата си . Най-добрият начин да се противодейства на ефектите от замърсяването на кожата е да се уверите, че получавате необходимия кислород. Ето защо, не забравяйте да включите във вашите тоалетни принадлежности продукти от нашата линия Power Oxygen , защото те предлагат грижи за насищане на кожата с кислород, със специална формула за борба със замърсяването, окислението, и имат ефект ” детоксикация ” .

Ако имате нормална или суха кожа, ние ви препоръчваме Крем с кислород и блокатор на градското замърсяване, а за комбинация или мазна кожа  Гел с кислород и блокатор на градското замърсяване.

За по-интензивен пречистващ ефект, прилагайте и Серум-бустер с блокатори на градското замърсяване.

  • Осигурете доза допълнителни грижи . Ако забележите кожата си изморена, със сивкав тен и запушени пори, дълбоко почистващата маска Power Oxygen,  идва на помощ. Успокоява, пречиства и изглажда релефа на кожата. И освен това отнема само 5 минути.

В случай, че кожата Ви се промени, с дразнене и зачервяване, ампулите Uniqcure SOS успокояващ концентрат  ще осигурят незабавен комфорт.

И накрая, ако искате да успокоите и освежите тена си, напръскайте с концентрирана термална вода. Ще забележите разликата!

Ако Ви предстои да посетите градска дестинация, не забравяйте да вземете тази козметика в чантата си за пътуване. Кожата Ви ще Ви благодари!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *