Полезно

Колко устойчива е кожата ви на слънце?

Ние сме в разгара на летния сезон: горещина, по-дълги дни, ваканции … знаем, че обичате този сезон! Освен това със сигурност една от любимите ви спирки за юли, август и септември са плажът, плувният басейн и терасите с приятели.

Но нещо съществено, което трябва да знаете, преди да се излагате на слънце, е да познавате добре кожата си, да знаете нейната устойчивост към външните фактори и от какви продукти се нуждае.

От какви продукти се нуждае кожата ми

Това е лесно: кожата ви (каквато и да е) през лятото се нуждае от слънцезащита по всяко време, когато е изложена на слънце. И още нещо, което трябва да запомните: колкото по-висок е защитният фактор, толкова по-добре. В Skeyndor разполагаме със слънцезащитни продукти SPF50, които отговарят на всички типове кожа и текстури . Няма оправдание!

Вашата кожа има ли тенденция да изгаря?

Този въпрос е този, върху който трябва да имате повече яснота, защото той ще повлияе на времето, което можете да прекарате на слънце, а също така ще знаете кога трябва да се приберете вкъщи, защото кожата ви вече ще започне да изгаря, без значение колко защита прилагате върху нея.

Това е особено важно и искаме да го запомните: изгарянето никога не е опция за получаване на тен за нула време. По този начин причиняваме рана по кожата, която има памет и по този начин ускорява фотостареенето на кожата, в допълнение към насърчаването на други видове много по-сериозни кожни заболявания.

Всъщност от момента, в който започнем да правим слънчеви бани, докато се активира клетката, наречена „меланоцит“ (тази, която произвежда меланин), която спи през зимата и която може да отнеме месец, за да произведе това, което наричаме тен. И това означава това, което мислите: трябва да мине месец от момента, в който започнете да правите слънчеви бани, докато започнете да виждате тен на кожата си, така че тя да страда възможно най-малко!

Колко устойчивост имате към слънцето?

В този момент е интересно да знаете своя фототип, за да знаете колко дълго можете да бъдете изложени на слънце, ако искате постепенно да придобиете тен.

Скалата на Fitzpatrick за определяне на фототипове варира от 1 до 6, където най-ниското число е най-бялата кожа, която има тенденция да изгаря по-лесно, а най-голямото число са тези, които са по-пигментирани и е по-вероятно да потъмнеят по-рано, без да пострадат.

Въпреки че всички кожи се нуждаят от защита, вероятно е тези от най-ниските фототипове да не могат да бъдат изложени прекалено много часове на слънце и че в началото на лятото те могат да останат само 10-20 минути на ден, за да не изгорят.

Имате ли съмнения относно устойчивостта на кожата си на слънцето? Посетете нашите центрове на Skeyndor, за да могат да извършат задълбочена диагностика и да препоръчат рутинна грижа и козметични продукти, 100% съобразени с вашите нужди!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *