Полезно

Професионалната диагностика на кожата и съвет от професионалист-козметик

Защо е необходима професионална консултация за продуктите, които употребяваме като домашна грижа? 

Много често когато ни трябва крем за лице или околоочен контур, почистващ продукт, скраб или маска избираме най-лесното и достъпно решение – да отидем в най-близкия магазин или аптека и да закупим продукт подходящ за типа кожа, годините или на базата на друга информация, която сме прочели в интернет или чули от приятел. Постъпваме така по отношение на продукт, който се очаква да ползваме месеци наред и който би трябвало значително да промени, подобри или поне да съхрани състоянието на нашата кожа. Защо, след като знаем, че за да бъде изборът ни добър и наистина да отразява нуждите и моментното състояние на нашата кожа, то той трябва да бъде информиран, тоест взет на базата на информация, която сме прочели и синтезирали. 

От друга страна практически невъзможно е да имаме време за всички важни аспекти на нашия живот. Живеем в толкова забързано ежедневие, че от важните сме принудени да изберем по- и най-важни аспекти, за да се спрем само на тях. И тук на помощ идват професионалистите, които както във всяка друга професия са посветили години за обучение, внимание, положили са труд, който им е донесъл опитност и могат да ни посъветват по отношение на това какви дефицити се наблюдават в кожата ни и по какъв начин бихме могли да подобрим нейното състояние. 

Дискусията за това дали да се запасим с кремове от масовата козметика или да заложим на професионалния съвет на експерт, както и на професионална козметика датира десетки години назад. Днес към успешните практики на професионалистите се добавят все по-често и технологиите, които позволяват детайлно „заснемане“ на състоянието на кожата и сканиране на липсите или излишъци, които моментния й статус показва. Организацията за запазване на час и комуникация с професионалист съвсем не е за подценяване, но значително по-лесен и по-малко време-емък отколкото да изгубим десетки часове в търсене на първопричината на проблемите си в интернет. Налице е рискът след подобна консултация да намерим множество проблеми или да си извадим изводи, които нямат връзка с реалността и които опитен професионалист би могъл лесно да „зачеркне“ от възможните, поради знанията и опита, който носи. 

Ползите от това да си направите апаратна диагностика на кожата и да потърсите съвет на професионалист са много, а и изследванията показват, че в следващите 10 години броят на процедурите с безплатна диагностика на кожата ще нарасне главоломно. 

Запишете се на безплатен тест и консултация със специалист тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *