Полезно

Кажете сбогом на Maskné!

Със сигурност сте чували за него: Maskné е акне, причинено от продължителна ежедневна употреба на санитарната маска. Знаем, че маската е от съществено значение за избягване на разпространението на COVID-19, но също така е много важно да се извърши специална рутина, която да се грижи за лицето, като се вземе предвид тази ситуация. Поради тази причина от Skeyndor искаме да ви представим решенията, които ще ви помогнат да се борите с внезапната поява на акне и дразнене, причинено от триене и липса на кислород. Продължавайте да четете, ние имаме решението за вас!

Ежедневна рутина за акне

Ежедневната хигиена на лицето е много важна, за да се спре появата на акне и примеси.

За кожа с много акне препоръчваме ежедневното използване на продуктите, включени в комплекта за мазна кожа от линията Clear Balance . Тези продукти ще ви помогнат да почистите напълно лицето си по най-пълния начин (ПЪРВАТА стъпка в борбата с пъпките!). Казваме ви стъпките, които трябва да следвате, като използвате всички продукти от тази линия:

  1. Ден и нощ! Нанесете почистваща пяна Clear Balance за 30 секунди, за да почистите лицето от мръсотия, която запушва порите на кожата.
  2. След изчистено лице нанесете нормализиращия фактор Clear Balance за контрол на мазните секрети.
  3. Всяка сутрин, след като следвате предишната стъпка, трябва да прилагате Clear Balance защитен гел, който ще помогне да се предотврати появата на примеси. С използването му, освен че има SPF15, той ще подобри устойчивостта на кожата към образуване на примеси.
  4. Всяка вечер можете да използвате Clear Balance възстановяващ порите серум, който изглажда белезите и петната от акне, нанесете с нежни кръгови движения, като наблягате на белезите.

Перфектното решение за раздразнена кожа

Друг проблем, причинен от ежедневната употреба на маска за лице и ЛПС, е дразненето на кожата. Много е важно да го третирате с продукт, който може ефективно да хидратира и успокои. В Skeyndor имаме перфектното решение!

Успокояващ и възстановяващ балсам за лице може да се прилага, толкова пъти, колкото искате. Основната му цел е да защитава и успокоява кожата интензивно.

Лющеща се и дехидратирана кожа

Независимо дали имате суха или мазна кожа, Power Hyaluronic е решението!

След редовно почистване нанесете лек слой от маската за дълбока хидратация върху лицето и го оставете да действа за около 15 минути и отстранете с гъбичка. След това нанесете малко количество интензивен хидратиращ бустер и го масажирайте върху лицето и шията си, така че да може да проникне плавно. За да завършите преодоляването на сухотата, нанесете хидратиращата емулсия, ако имате мазна кожа, или хидратиращия крем, ако имате суха кожа.

Запушени пори

Нормално е, че с използването на маската порите не могат да дишат и се „запушват“. Защитете кожата си от замърсяване на околната среда и й дайте така необходимия кислород с линията Power Oxygen. С детоксикиращия серум с блокатор на градското замърсяване ще се избегне ефекта, който замърсяването произвежда върху кожата благодарение на формула с детоксикиращи активни съставки. За хидратиране на кожата препоръчваме гел-крем за комбинирана или мазна кожа, а за тези със суха кожа ревитализиращият крем за лице. Трябва да приложите и двата продукта с 2 до 3 помпички върху пръстите и да ги разнесете по лицето както сутрин, така и вечер.

Маска веднъж или два пъти седмично

За задушена кожа, с примеси и липса на блясък, препоръчваме да използвате маска Дълбоко пречистваща маска от линията Power Oxygen  веднъж до два пъти седмично. Това е пречистващ продукт с детоксикиращ ефект, който можете да нанесете в обилно количество върху лицето и шията, като използвате нежни ексфолиращи движения. Предлагаме да се наблегне на триенето в зоните с по-големи примеси, за да се постигне максимален ефект. Само за 5 минути можете да отстраните с влажна гъба и след това да изплакнете обилно с вода. Ще забележите резултата веднага!

Ако все още имате раздразнена кожа, не се притеснявайте! Нанесете Uniqcure SOS възстановяващ концентрат, като я разнесете върху лицето, шията и деколтето, като масажирайки с кръгови движения. Това ще намали раздразнението на кожата.

Ако забележите суха кожа, маската за интензивна хидратация от линията Power Hyaluronic с хидратираща и реминерализираща текстура. Имате две възможности: оставете я да работи за цяла нощ или за 5 минути. Във всеки случай трябва да премахнете излишъците и да масажирате, така че маската да завърши проникването в кожата.

Ако е необходимо допълнителна хидратация, след премахване на маската, вашият най-добър съюзник ще бъде интензивната хидратираща ампула Uniqcure, която трябва да нанесете с кръгови движения по лицето, шията и деколтето.

Накратко, това, което тази статия трябва да ви е научило, е че носенето на маска няма да ви спре! И както винаги, ако спазвте рутината, ще забележите резултати. Както в нашите центрове Skeyndor, така и на  нашия уебсайт  можете да намерите тези продукти и още, за да се грижите за кожата си в този много необходим момент. Препоръчваме ви да ни пишете, ако имате колебания кой продукт да изберете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *