Полезно

Защо чувате толкова много за колаген в продукти против бръчки

Сигурно сте го чели в хиляди списания: колагенът е нещо важно в борбата с бръчките. Но … знаете ли какво е това? Внимание!

Той е същественият компонент на епидермиса и отговаря за свързването на тъканите (мускули, сухожилия, връзки, кожа, кости, хрущяли, хематологични и мастни тъкани и органи). Казано по друг начин, той „поддържа“ и държи тялото заедно.

Колагенът е най-разпространеният протеин в човешкото тяло (този, който се произвежда най-много) до приблизително 30-годишна възраст. След 40 спадът е по-голям. Това води до липса на еластичност и стегнатост на кожата.

Поради тази причина в козметичните средства винаги се използват активни съставки, които могат да мотивират производството им (един от ключовете против стареене).

Тъй като със сигурност вече сте се влюбили в колагена, ние ще ви кажем какви продукти и активни съставки ще ви помогнат да стимулирате производството му и как да ги идентифицирате:

Витамин Ц

Идеалният партньор за колаген! В Антиоксидантен серум за блясък с Витамин С  12.5% ще ви помогне като щит срещу фотостареенето на кожата, като същевременно увеличава производството на колаген и намалява несъвършенствата.

Биоактивен микроколаген

Активна съставка, включена в нашата първокласна гама Timeless Prodigy, с този глобален серум против стареене можете да имате допълнителен колаген в тялото си, така че кожата ви да стане по-стегната и по-еластична.

Хидролизиран колаген

Друг начин да го намерите в козметичните продукти, по по-концентриран начин. Ще го намерите в реденсифициращата ампула – Концентрат за възстановяване на плътността от линията UNIQCURE.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *