Полезно

Грижата за мъжката кожа във вашият център за красота

Все повече мъже се грижат за кожата си и се интересуват от професионални козметични процедури!

Въпреки това, по-голямата част от протоколите в козметичният кабинет все още са насочени към специфично покриване на нуждите на женската кожа.

В допълнение, много естетични центрове все още фокусират усилията си за комуникация и насърчаване единствено върху жените.

Всичко това означава, че въпреки нарастващия интерес към грижата за лицето за мъжете, те са склонни да не разбират, че протоколите в кабина могат да бъдат адаптирани към особеностите на мъжката кожа .

Дори и така, логично е те да се чувстват по-комфортно с програми, напълно предназначени за грижата за кожата на мъжа.

Именно поради тази причина, от Skeyndor, имаме кабинетни процедури специално създадени за грижата за мъжката кожа, с които не само ще привлечете нови клиенти, но и ще постигнете лоялност.

В същото време, поради причините, обяснени по-горе, предлагането на козметични процедури за мъже ще бъде конкурентно предимство за вашия център за красота и може дори да се превърне в истински диференциращ елемент.

Грижа за мъжката кожа

Макар че е вярно, че мъжката кожа е по-дебела от женската и че признаците на стареене се проявяват по-късно, тя също страда от външни фактори като слънце, замърсяване, стрес или липса на почивка.

Освен това е обичайно те да отделят по-малко време за ежедневна грижа за кожата и да не бъдат толкова постоянни като жените, така че несъвършенствата могат да станат по-силни още в по-млада възраст.

Също така, тъй като кожата на мъжа произвежда по-голямо количество мазнини, те са особено склонни да натрупват примеси, така че те обикновено страдат от широки пори и пъпки.

Към всичко това трябва да добавим агресията, която бръсненето причинява на кожата, особено при мъжете, които се бръснат ежедневно.

Заради тези причини естетичните процедури за мъжете трябва да се съсредоточат върху покриването на техните основни нужди: дълбоко почистване на кожата и насърчаване на обновяването на клетките, борба с ефектите на външните агресии, възстановяване на хидратацията и комфорта на кожата и придаване на жизненост.

Skeyndor Men: лечебни процедури само за тях

Благодарение на нашата линия Skeyndor Men, можете да предложите процедури за лице на вашите клиенти – Мъже с продукти, специално създадени за техния тип кожа. Не само на ниво изисквания, но и на текстури и аромати, тъй като те са склонни да предпочитат по-свежи и по-леки.

Всички Skeyndor Men терапии започват (тъй като не може да бъде иначе), с дълбоко почистване и пилинг, за да се отстранят примесите и мъртвите клетки, да се стимулира обновяването на кожата и да се насърчи проникването на активните съставки, които ще се използват по-нататък.

След това се прилага възстановяващ концентрат чрез лек натиск в стратегически точки на лицето и шията и релаксиращи масажни движения, за да се осигури цялостно благосъстояние.

Следващата стъпка е прилагането на титаниева маска, която увеличава защитните сили на кожата и я прави по-устойчива на външни агресори.

И накрая, в зависимост от основната нужда на мъжката кожа, която се третира, се препоръчва използването на силно хидратиращ продукт или по-енергизиращ.

Що се отнася до по-млади мъже или с проблеми с излишно омазняване или блясък, препоръчваме да приключите терапията с емулсия, която помага за регулирането на производството на себум, намалява размера на порите и овлажнява кожата.

Не забравяйте, че е важно да информирате клиентите си мъже за необходимостта от редовно извършване на този вид процедури за лице, за да се поддържат резултатите и да се подобри качеството на кожата.

Също така, не забравяйте да направите програма за домашна грижа с продукти, формулирани изключително за тях и според особеностите на кожата им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *