Seminari|Събития

Интервю с David Molina – най-известният испански гримьор

David Molina е най-известният испански гримьор с над 20 години опит и множество национални и международни изяви. Един от големите лица в света на модата, той е един от доверените гримьори на звезди от ранга на Адриана Лима, Жизел Бюндхен и т.н.

От кога работите като гримьор?

Работя като гримьор от 23 години. Всичко това започна, когато бях на 20 години и реших да се преместя от Канарските острови в Барселона, за да уча грим. 2 години по-рано бях срещнал в Париж Дани Санс (Danny Sanz) – създателката на Make up For ever .  Тя стана моето вдъхновение да започна да се занимавам с грим.

 

Кой е любимият Ви модел или грим?

Любими са ми всички бразилски модели, аз наистина обичам да ги гримирам, много са и няма да изреждам имена. Мисля че съм подготвял за участие почти всички по-известни бразилски модели. Когато работя с  Адриана Лима (Adriana Lima) например, изпитвам истинско удоволствие, защото тя не само е много красива жена, но също така и много интересен, мил и умен човек. Хайди Клум (Heidi Klum) е също един от любимите ми модели, едно от по-старите лица, но невероятна жена, на която се възхищавам. Друг мой любим модел е Жизел Бюндхен (Giselle Bundchen).

Кога и как решихте да създадете собствена школа по гримьорство?

Създадох гримьорското си училище, защото ми правеше впечатление, че всички курсове по грим преподават само с грим като такъв, липсваше място където да говорим за мода, за тенденции. В моята школа се преподава не само грим, а и така наречените fashion make up и beauty make up, което няма нищо общо с боди арт например. За мен е важно гримът да е свързан с концепцията за красота и мода, защото те вървят ръка за ръка.

За да съм винаги в крак с модата, школата ми партнира с доста международни такива. Един от най-важните ми партньори е Ярин Шахаф (Yarin Shahaf) от Тел Авив. Той е един от най-известните гримьори в световен мащаб и съм горд да кажа, че е мой партньор. Имам партньорство и с международния съюз на гримьорите, чийто главен офис е в Стокхолм. В тази организация членуват около 25 школи по грим от цял свят – от САЩ, Европа,  Русия, Грузия и т.н. Този съюз е един от най-важните в света на гримьорството.

Как решихте да работите със Скейндор? Как се случи?

Запознах се със Скейндор преди 6 години. Тогава те ми се обадиха, за да обсъдим работа със старата им грим линия. Тогава не бях особено заинтересуван, но когато преди година и половина ме потърсиха, за да създадем нова концепция в грим – грим, който се грижи за кожата, ме спечелиха. Това е напълно нова концепция за грима, различна от всичко, което можете да намерите на пазара, а именно продукти, които се грижат за кожата Ви като професионална бяла козметика, но с елемент и покривност на грим – това е най-важното, което мога да споделя за тях.

Коя е най-важната част от Вашето сътрудничество със Скейндор?

За мен най-важното в сътрудничеството ми със Скейндор е, че ние развихме един продукт с качествата на бяла козметика, но с елемент на декоративна. Като гримьор знам, че повечето професионални грим продукти не обръщат толкова голямо внимание на грижата за кожата, а тук имаме продукт, който съдържа активните съставки, необходими на кожата в ежедневната грижа за нея и грим, с които да направим външния й вид перфектен.

По формулата работихме година и половина. За мен най-страхотния продукт от всички от линията Skincare Make up е хайлайтъра – моят любим. С него можете да направите чудеса.

Какво ще научат козметиците на обучението на 10-ти октомври? Какво ще си „вземат за вкъщи“ от него?

Ще им разкажа за спецификите на продукта и как да работят с такъв тип продукти. Разбира се, ще им дам и базисни техники за ежедневна употреба. Ще им споделя как без големи инвестиции в продукти да развият перото грим в своя салон – лесно и бързо и ще ги подготвя да го направят. Ще научат и кои са основните продукти, без които не могат и как без инвестиция в множество продукти да направят така, че за всеки клиент да имат подходящ продукт и да могат да му направят лек грим.

Най-важното, и това е моя запазена територия, е да ги науча как да използват един продукт по много различни начини. Ще им споделя и някои мои тайни от практиката. Например как една бронзираща пудра да се ползва като контуриращ продукт, като руж и като сенки за очи. Хайлайтърът също има множество превъплъщения. Ще им издам и тайната как да си направят червило, разполагайки само с базисни продукти за грим и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *