Полезно

Знаете ли, че маските за лице могат да бъдат комбинирани?

Въпреки типа на кожата Ви, има много фактори, които могат да я променят. Промени в климата, замърсяване, стрес … Поради тази причина нуждите на кожата не винаги са еднакви, те варират в зависимост от обстоятелствата, на които са били подложени.

По този начин мазната кожа може да бъде дехидратирана, ако е изложена на студен климат; докато човек със суха кожа може да има пъпки и черни точки, в случай че живее в град с високи нива на замърсяване.

Поради тази причина, козметичната грижа трябва да се адаптира по всяко време към изискванията на кожата . Това също важи за маските, въпреки че много хора вярват, че те не винаги трябва да се използват и че те не могат да се комбинират помежду си.

Това обаче изобщо не е вярно. Маските са козметични средства, които съдържат високи концентрации на активни съставки, които им позволяват да действат почти мигновено. По този начин, когато се сблъскват със специфична нужда – например, суха, дехидратирана кожа със зачервяване, излишната мазнина и т.н. – тези лечения ще осигурят видими резултати след еднократна употреба и могат да бъдат независими от другите козметични продукти, които се използват.

Също така, когато избираме една или друга маска, трябва да вземем предвид времето, с което разполагаме. Обикновено се препоръчва да оставите тези продукти за 15 до 30 минути. Има обаче някои маски, като новите Power маски, които постигат желания ефект само за пет минути.
Така че, готови ли сте да създадете свой собствен комплект маски?

Маска за всеки тип кожа

  • Маска интензивна хидратация Power Hyaluronic. Тя има овлажняващ и реминерализиращ ефект с приятна текстура на сорбет. Идеална за за да почувствате кожата хидратирана, свежа и мека.
  • Озаряваща маска с незабавен ефект. С гликоловата киселина и растителните екстракти, богати на натурални киселини, постига възобновяващ ефект на кожата и добавя яркост.
  • Дълбоко пречистваща маска. Пречиства и детоксикира кожата, така че тя трябва да присъства в козметичната чантичка на всяко лице, което живее или работи в града и страда от последиците от замърсяването.
  • Essential Хидратираща крем маска. Благодарение на екстракта от лайка тя овлажнява кожата в дълбочина. Идеална за поддържане на суха и нормална кожа.
  • Нормализираща крем маска. Тя има стягащ и регулиращ ефект върху мастните жлези, така че е от съществено значение за грижата за комбинирана и мазна кожа.
  • Успокояваща маска Clear Balance. Тя действа като овлажнител за мазна кожа, или кожа с акне или себорея защото предпазва липидния слой без да омазнява и да придава блясък. Успокояваща маска с лек свиващ порите ефект. Освежава мазната кожа без да я изсушава агресивно и спомага за подобряване на вида на порите.
  • Нежна маска Aquatherm. Чувствителната кожа, дехидратирана и с тенденция към купероза, ще намери в тази маска перфектния съюзник, когато се нуждае от успокояване и изравняване на тена.

Важно е да можете да изберете във всеки един момент тази маска, която може да донесе повече ползи на вашата кожа. Но най-важното, без съмнение, е че трябва да се опитвате да намерите няколко минути в седмицата, за да дадете допълнителна грижа за кожата си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *