Полезно

От какво се нуждае кожата Ви след лятото?

Тъй като казваме сбогом на лятото и нашият тен изчезва, нашата кожа започва да показва последиците от външните агресии през летните месеци. Главно, последиците от прекомерното излагане на слънце .

В най-общия случай през септември нашата кожа може да бъде удебелена, дехидратирана и изтощена, може да са се появили дори нови петна , по-силно изразени бръчки и по-голяма отпуснатост.

Също така, слънчевата радиация може да е променила нашата кожа, така че може да бъде раздразнена, реактивна и червена. От друга страна, промените в температурата, продължителното излагане на климатик и хлор в басейна, са причина за свръхчувствителност в кожата.

След всичко изброено, няма нищо по-добро от това да се възползваме от края на лятото, за да се погрижим за нашата кожа и да поправим всички претърпени щети.

Съвети за възстановяване на кожата след лятото 

  • Ексфолирането на кожата трябва да бъде първата стъпка, за да обновим кожата. По този начин ще можем да стимулираме възстановяването на епидермиса и да постигнем по-мек, по-гладък и светъл тен. В същото време, ние ще подготвим кожата, така че тя да може по-добре да поеме активните съставки на козметиката, която ще приложим. За това можете да разчитате на нашата линия Dermapeel Pro на базата на α-хидрокси киселини и биологични пептиди.
  • След лятото най-препоръчително е да се направи интензивно лечение на кожата , съобразно нуждите на всеки. Обикновено след лятото основните проблеми на кожата са появата на нови петна, по-видими бръчки, по-голяма отпуснатост, липса на блясък, дехидратация и свръхчувствителност. Благодарение на концентратите UNIQCURE от Skeyndor ви предлагаме 7 дневна шок терапия с висока концентрация на активни съставки, с които веднага ще постигнете видими резултати.
  • В зависимост от новите изисквания на вашата кожа, след лятото може да се препоръча да смените ежедневната си козметика. Линията Power Retinol  формулирана на базата на чист ретинол се концентрира изключително ефективно върху проблемите свързани с хиперпигментации, петна от акне, широки пори и бръчки. А ако проблемът  е свързан по скоро с липсата на блясък, продуктите от линията Power C + подхранват кожата, придават й бляскав и здрав вид, уеднаквяват цвета, благодарение на високото съдържание на Витамин С и екстракти от Нар. Също така, не забравяйте, че вашият Козметик е на ваше разположение, за да ви посъветва за най-подходящите продукти за вашата кожа.
  • Професионалните терапии в в кабинет се препоръчват не само за да се  усили ефекта на козметиката в домашни условия, но и позволяват по-видими резултати за по-малко време. Затова Ви съветваме да посетите  най -близкия естетичен център и след професионална диагностика на състоянието на кожата, заедно с Вашият Козметик да планирате терапиите и продуктите за домашна грижа, за да можете да поправите претърпените щети и винаги да показвате най-доброто си лице.

Всъщност, началото на новия сезон е идеалното време за задаване на нови цели. Сред тях, няма нищо по-добро от това да започнете да се грижите за себе си и да се опитате да намерите това време в ежедневието си, за да поглезите кожата, тялото и ума си. Съгласни ли сте?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *