Полезно

Как правилно да се грижим за нежната зона на околоочния контур?

“Един поглед казва повече от хиляди думи!”

По тази причина е много важно да се грижим за тази част от лицето, особено защото кожата на околоочния контур е най-фината и най-деликатна зона на лицето и е изложена на външни атаки всеки ден.

Трябва да обърнем специално внимание, когато се грижим за тази част от кожата. Вижте няколко съвета, които ще Ви помогнат:
1. ЗАЩИТА СЪС СПЕЦИФИЧЕН КРЕМ

Защитата на кожата на тази част на лицето е от съществено значение, тъй като тя е по-деликатна от останалите. Трябва да я предпазим, като прилагаме специални кремове, за да предотвратим преждевременното стареене.

2. НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ЕДИН И СЪЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ И ОКОЛООЧЕН КОНТУР

Не е добра идея да използвате крем за лице върху околоочния контур, защото има прекалено много от всичко (мазнини, силно подхранващи активни съставки и т.н.). Ако тази кожа абсорбира прекалено много съставки, тя ще задържа вода, защото не може да синтезира продукта и ще се появят торбички под очите.

3.ИМА НУЖДА ОТ ПОВЕЧЕ ХИДРАТАЦИЯ

Хидратацията трябва да бъде по-голяма, за да се предотврати появата на бръчки.

4.ИЗПОЛЗВАЙТЕ СПЕЦИФИЧЕН ПРОДУКТ ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА ГРИМА

Препаратът за почистване на грим от очите също трябва да е специфичен за тази зона и различен от този, използван за останалата част от лицето.

5.НАНАСЯЙТЕ С ПОТУПВАНЕ

Нанесете продукта със нежни движения отвътре навън само върху фиксираните клепачи (т.е. долната зона над костта, намираща се точно под гнездото за око и горния клепач над костта под вежди). Начинът, по който обработваме кожата в тази част на лицето, е от съществено значение. Нанасяйте продукта с нежни потупващи движения.

Допълнителни съвети:
– Зоната около очите трябва да се поддържа добре подхранена. Едно от основните хранителни вещества в кожата е колагенът, който тялото ни произвежда от витамин С. Поради тази причина е изключително важно да се консумират храни, богати на този витамин.
– По-добре е да използвате върховете на пръстите си при нанасяне на продукт, а не памучен тампон, който отнема естествената влага и също дразни кожата.
– Пийте вода! Това помага да се елиминират токсините и да се предотврати подуване на торбичките под очите, които често са резултат от прекомерно натрупване на токсини и течности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *