Полезно

Ежедневна рутина за грижа за кожата по време на бременност

През месеците на бременността е напълно невъзможно да се предскаже как ще се държи кожата ви, тъй като всяко тяло е различен свят: има месеци, в които кожата може да бъде по-мазна, а на следващия месец тя става суха и груба. Но има три често срещани фактора, на които трябва да се обърне внимание всеки ден, независимо от състоянието: почистване, хидратация и защита.

Добре е да помислите и да установите рутина, която да изпълнявате през този период, затова от Skeyndor представяме по-долу продуктите, които ще станат вашите най-добри съюзници на този нов етап, защото както добре знаете, не всички козметични продукти са подходящи за употреба по време на бременност.

Почистване

Основната цел е да се извърши дълбоко почистване, за да се обнови кожата и значително да се намали излишъкът от примеси, тъй като в този период може да се увеличи секрецията на мастните жлези. Поддържането на кожата чиста е важно за избягване или третиране на акне, следователно, два пъти на ден (сутрин и вечер) трябва да се изпълнява тази рутина (особено като се набляга повече на почистването вечер).

Продуктите на Skeyndor, които ще използваме, ще бъдат от линията Clear Balance или Aquatherm или Expert Cleanse Pro, тъй като те са създадени за балансиране и постигане на здрава кожа.

Хидратация

Power Hyaluronic е отличен вариант. Формулата му съдържа високо съдържание на хиалуронова киселина с много ниско и високо молекулно тегло, което води до задържане на вода в кожата, като по този начин балансира и хидратира в дълбочина. Освен това ще придаде на кожата ви блясък и мекота. Тези продукти могат да се използват след редовно почистване.

Хидратацията и подхранването и на останалата част от тялото също са важни за придобиване на еластичност и избягване на стрии и отпуснатост. Няма нищо по-добро за това от кадифена хидратираща емулсия за тяло Body sculpt, тъй като колкото по-суха е кожата, толкова по-лесно ще се появят и стриите. Препоръчва се също да нанасяте стягаща емулсия Body Sculpt против стрии и отпускане около пъпа, върху гърдите, бедрата и ханша вечер и след душ, като винаги правите кръгови движения и движения нагоре, докато продуктът се абсорбира напълно.

Друг съвет, който ви даваме, е да избягвате, доколкото е възможно, бани или душове с много гореща вода, тъй като излагането на тялото на вода с висока температура може да причини хипертемия.

Защита

Знаете ли, че по време на бременност рискът от мелазма се увеличава? Въпреки че може да не изглежда така, това е доста често срещан кожен проблем и въпреки че обикновено се появява между първия и втория триместър на бременността, може да се появи по всяко време на бременността.

Най-добрият начин да избегнете и да се предпазите от това състояние на кожата, което се състои от появата на кафяви петна в областите, най-изложени на слънце (главно бузите, брадичката, горната устна и челото), е да използвате слънцезащитен крем с много висока защита. Нашата гама слънчцезащитни продукти Sun Expertise ще ви предложи най-добрата грижа за защита на кожата през този рисков период, както и грижа за вас по всяко време.

С всички тези продукти можете да имате отлична рутина! Не забравяйте обаче, че не всички продукти на Skeyndor са подходящи за бременни жени. Не препоръчваме продукти, които съдържат кофеин (в антицелулитните), мента (за кръвообращението), витамин А и избягвайте чистите етерични масла. В случая с нашите продукти, с изключение на професионалната терапия Power Retinol и някои продукти от линията Body Sculpt (охлаждащ крем за уморени/отичащи крака, антицелулитен крем за упорит целулит и дрениращ крем за мек целулит), останалите процедури за лице, тяло и слънце на Skeyndor не включват риск за майката или бебето.

Както винаги, ви препоръчваме да ни пишете, когато имате въпроси. Не забравяйте също, че както в нашите центрове на Skeyndor, така и на нашия уебсайт можете да намерите тези продукти и други, за да се грижите за кожата си в този специален момент от живота си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *