Полезно

Линията Global Lift ProGen-In с награда за иновация на 2012г. на Incosmetics

ProGEN-in е пантентована технология на Скейндор, базирана на действието върху възрастовите маркери (anti-senescence marker therapies).
Три са активните съставки, постигащи непосредствен лифтинг ефект:

1)биомимичен пептид, дериват на Елафин (анти-прогерин и анти-еластаза действие). Действа върху отпускането на кожата. Съставка, носител на наградата за иновация на 2012г. на Incosmetics.

2)Екстракт от Menyanthes trifoliate (горчивче) – протеин от ново поколение, известен с антиоксидантните си свойства, запазва вит. С в клетката и съответно повишава количеството и качеството на колаген.

3)А-глукани и екстракт от черен пипер – екстрактът оказва положително действие върху дълбокия дермис (Reticular dermis) и подобрява поддържащите, механични свойства на кожата, особено при кожа със следи от фотостареене.

Заключението от клиничните изследвания доказва че благодарение на процедурата Global Lift* кожата е подмладена средно с 5-6 години, по отношение на видимата възраст.
“След 28 дни употреба има намаляване на Индекса на стареене на кожата (MSSI) с 12.5% при всички доброволци и 15% при две трети (70%) от по-силно повлиялите се пациенти.”
*4 процедури и употреба на продукт за домашна употреба