Полезно

ДЕТОКСИКАЦИЯ – Защо и как?

Може би често чуваме думата детокс. Особено в този период от годината.
Обикновено детоксът е под формата на хранителен режим, включващ едва 2,3 хранителни продукта или изобщо не включва храна. Сам по себе си детоксът е процес, неутрализиращ токсичността и отвореността на някои натрупани вредни вещества в организма ни.

Но днес ще си поговорим за детокс на кожата, защото именно тя е най-големият орган в човешкото тяло. Кожата е най-външната ни обвивка, което я прави пряк участник във всяко едно наше начинание. Носим дрехи върху кожата на тялото си, поставяме грим върху кожата на лицето си, а с ръцете си докосваме над 700 обекта само за ден (телефон, чаша, врата, уред, дреха, копчето на асансьора, компютър, лицето си и още много други). Макар и по-голямата част от кожата ни да е покрита с дрехи, това не означава, че е защитена от външите бактерии или лоши условия. Но ако си зададем въпроса коя част от кожата на тялото ни е най-уязвима и изложена на опасност от замърсяване и токсикация, то единодушно ще посочим лицето. Съзнателно или не, човек докосва своето лице повече от 18 пъти на ден. Например сега, когато носенето на защитна маска е задължително, това е неизбежен процес. Истината е, че дори и да не пипаме своето лице, то остава най-пряко изложено на различни условия – мръсен въздух, вятър, микроби и други.

Както вече споменахме, детоксът е процес на пречистване. Именно поради тази причина освен за тялото, той е изключително необходим и задължителен и за кожата на лицето. Например пилингът е един от начините за дълбоко почистване, детоксикиране на кожата ни. Но е важно да бъде съобразен с някои фактори и промени, които настъпиха след появата на Covid19.

На 3-ти февруари от 16:30 ще ви запознаем с ДЕТОКСИКАЦИЯТА на кожата, а наш специален гост ще бъде нутриционистът Елена Морунова, която ще обърне внимание и на хранителния режим, който има пряка връзка с начина, по който изглеждаме външно. Защо е толкова важна детоксикацията, на какво трябва да обръщаме внимание преди да изберем начина да го направим, как да детоксикираме тялото си, какъв пилинг е подходящ? Отговори на тези и много други въпроси ви очакват на 3.02. на нашия уебинар КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ДЕТОКСА НА КОЖАТА И ТЯЛОТО? Как да го направим в домашни условия?
Очакваме ви!
Регистрирайте се за участие тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *